Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λιανεμπόριο: Το self test φέρνει πιο κοντά το άνοιγμα των mall και την κατάργηση των ραντεβού

Mall / Πηγή: Intime
Mall / Πηγή: Intime

Από τη Δευτέρα το self test θα είναι υποχρεωτικό, όπως αναμενόταν άλλωστε, για τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, εξέλιξη που είναι πιθανό να επισπεύσει τόσο την κατάργηση των ραντεβού, όσο και το άνοιγμα των mall.

Τις τελευταίες ημέρες πάντως έχουν πέσει στο τραπέζι σκέψεις για να ανοίξει η εστίαση πιο νωρίς και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα στην περίπτωση που τελικά επιτραπεί -που είναι και το πλέον πιθανό σενάριο- η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια για το Πάσχα στο χωριό.

Και αυτό διότι έχουν παρουσιαστεί πολλά περιστατικά συνωστισμού, ειδικά το περασμένο Σάββατο, τα οποία η ανοικτή εστίαση μπορεί να τα απορροφήσει σε σημαντικό βαθμό. Εκείνοι μάλιστα που προτείνουν αυτή τη λύση σημειώνουν ότι τα φαινόμενα συνωστισμού από τα μεγάλα αστικά κέντρα θα μεταφερθούν στην επαρχία.

Δύσκολο το άνοιγμα της εστίασης πριν από το Πάσχα

Ωστόσο η πρόταση αυτή επί του παρόντος δεν έχει πολλούς υποστηρικτές μεταξύ των επιστημόνων και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, από τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσδιορίσει χρονικά το άνοιγμα της εστίασης για μετά το Πάσχα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, πιο κοντά φαίνεται να έρχεται το άνοιγμα των mall. Κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, σχολιάζοντας την προοπτική ανοίγματος των mall, σημείωναν ότι είναι πλέον πολύ κοντά να συμβεί ακόμη και την προσεχή Δευτέρα.

Σε αυτό θα παίξουν ρόλο τα self test, τα οποία θεωρούν, από την κυβέρνηση, ένα ισχυρό εργαλείο στην κατεύθυνση ασφαλούς λειτουργίας της αγοράς.

Θέλουν το μερίδιο που τους αναλογεί 

Παράλληλα, εντείνονται οι πιέσεις των επιχειρήσεων που στεγάζονται στα mall να ληφθεί η σχετική απόφαση μια ώρα αρχύτερα, προκειμένου να πάρουν ό,τι τους αναλογεί από τον πασχαλινό τζίρο, που στις προ covid εποχές ανερχόταν στο 1,5 δισ. ευρώ.

Προκειμένου επίσης να ενισχύσουν το αίτημά τους, αναφέρουν ότι η λειτουργία των εμπορικών κέντρων γίνεται σήμερα με ασφάλεια και οι χώροι είναι πολύ μικρότεροι, ενώ στα mall είναι τεράστιοι και υπάρχει η δυνατότητα να τηρηθούν όλοι οι κανόνες, όπως π.χ. οι αποστάσεις, με μεγαλύτερη συνέπεια.

Ένα άλλο θέμα είναι αν θα συνεχιστεί το μέτρο του click inside. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτό είναι στο τραπέζι με αίτημα για κατάργηση, ώστε οι καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα χωρίς ραντεβού και χωρίς την αποστολή SMS, τηρώντας βέβαια τους κανόνες για είσοδο σε κάθε κατάστημα συγκεκριμένου αριθμού πελατών, που θα είναι ανάλογος με τα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος.

  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ