Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Αύξηση των αποδόσεων μέσα στην εβδομάδα

Ευρώ / Πηγή: Pixabay
Ευρώ / Πηγή: Pixabay

Aνοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και γενικότερα των ομολόγων της Ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα, λόγω των ανησυχιών από τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, που κινείτο οριακά κάτω από το 1% την περασμένη εβδομάδα, αυξήθηκε σταδιακά στο 1,05%, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο διετίας (-0,11%).

Τα ιταλικά 10ετή ομόλογα είδαν τις αποδόσεις τους να αυξάνονται κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,08% -  που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2020 – και να ξεπερνούν τις αποδόσεις των αντίστοιχων ελληνικών τίτλων.

Οι ανησυχίες για την αύξηση του δημόσιου χρέους της Ιταλίας και η αβεβαιότητα για το χρονοδιάγραμμα του ιταλικού σχεδίου ανάκαμψης επηρέασαν αρνητικά τα ιταλικά ομόλογα.

Οι αποδόσεις στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν την Τετάρτη, την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 4,2% από 2,6% τον Μάρτιο, αν και οι καθησυχαστικές δηλώσεις από τη Fed όσον αφορά τη συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της οδήγησαν χθες σε μείωση των αποδόσεων των τίτλων του αμερικανικού δημοσίου.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει κίνδυνο πληθωρισμού και ότι η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ είναι η ενδεδειγμένη. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ