Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλμα 23,37% στις ελληνικές εξαγωγές προς Γερμανία – Τα 10 top προϊόντα

yogurt
Πηγή: Pexels

Σημαντική αύξηση κατά 23,37% κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γερμανία το α’ τρίμηνο του 2021 συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, φθάνοντας τα 650 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο, η συγκεκριμένη επίδοση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των εξαγωγών καπνού (211%), φρέσκων φρούτων (58,3%) και ηλεκτρικών συσσωρευτών (56,3%).

Οι κλάδοι αυτοί καθώς και αυτός της φαρμακοβιομηχανίας (του οποίου το μερίδιο ως ποσοστό επί των συνολικών ελληνικών εξαγωγών στη Γερμανία ανήλθε στο 13%) σημειώνουν τα τελευταία χρόνια δυναμική αύξηση της εξωστρέφειας και ειδικότερα της παρουσίας τους στη γερμανική αγορά.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι τον Μάρτιο οι ελληνικές εξαγωγές ξεπέρασαν τα 237 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 31,67% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (180 εκατ. ευρώ).

Στο 5,9% το μερίδιο τυριών & γιαουρτιών

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις υποκατηγορίες των προϊόντων, από τα τρόφιμα ξεχωρίζουν το τυρί και το γιαούρτι (+30%) και με μερίδιο 5,89%, τα φρέσκα φρούτα (+58,26%), τα μη κατεψυγμένα λαχανικά (+9,22%) και τα παρασκευασμένα φρούτα/ ξηροί καρποί, μία κατηγορία ωστόσο η οποία έχασε έδαφος στο ξεκίνημα του 2021 (-5,43%).

Τα κορυφαία ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα

Εξαγωγές: Η σύγκριση με τις άλλες μεσογειακές χώρες

Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Γερμανία εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με άλλες μεσογειακές -ανταγωνίστριες των προϊόντων της- χώρες και μάλιστα με διαφορά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ