Νέα
  • ΓΔ: 869.09 +0.15%
  • Τζίρος: 8,70 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου και απαλλαγή από τα τεκμήρια (vid)

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί φορολογούμενοι - εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα απαλλαγούν πλήρως από τον φόρο εισοδήματος, ενώ θα αυξηθούν κατά πολύ οι περιπτώσεις μισθωτών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που θα είναι δικαιούχοι μεγάλων ποσών επιστροφών φόρου.

Στη φετινή φορολογική δήλωση, αν και θα συμπεριλαμβάνεται μια σειρά από αποζημιώσεις που έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, λόγω της πανδημίας, αυτά τα ποσά δεν θα φορολογηθούν.

Το ίδιο ισχύει για εισοδηματικές ενισχύσεις που θα συμπεριληφθούν στη φορολογική τους δήλωση, αλλά δεν θα επιβληθεί φόρος για αυτές καθώς δεν συνυπολογίζονται στα ετήσια φορολογητέα εισοδήματά τους.

Επίσης, περίπου ένα εκατ. μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες πληγέντες από την κρίση της πανδημίας που ανέστειλαν την εργασία τους, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Συν-εργασία ή έλαβαν μειωμένα ενοίκια θα δουν απαλλαγές από τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις. Στο προσυμπληρωμένο έντυπο της φορολογικής δήλωσης θα υπάρχει νέος κωδικός.

Αλλαγές κωδικών θα υπάρχουν τόσο στο έντυπο Ε1 όσο και στο Ε3 που υποβάλλεται από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Οι νέοι κωδικοί και οι βασικές αλλαγές είναι, Τεκμήρια, Ανακαίνιση ακινήτων, Νέοι μειωμένοι συντελεστές, Επενδυτικοί Άγγελοι, Ηλεκτρικά οχήματα, Μετοχές - stock options, Ακύρωση του πέναλτι για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, Φορολογική κατοικία, η φορολόγηση των ενοικίων κ.α.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open στο βίντεο που ακολουθεί

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ