Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εργαζόμενοι: Ποια επαγγέλματα έχουν τις υψηλότερες αποδοχές

Εργαζόμενος / Πηγή: Unsplash
Εργαζόμενος / Πηγή: Unsplash

Τα διευθυντικά στελέχη στην Ελλάδα έχουν τετραπλάσιες ωριαίες αποδοχές από τους ανειδίκευτους εργαζόμενους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, οι διευθυντές είχαν κατά μέσο όρο ωριαία αμοιβή 21,26 ευρώ το 2018 έναντι 5,59 ευρώ που ήταν η ωριαία αμοιβή των ανειδίκευτων εργαζόμενων.

Οι αποδοχές των άλλων κατηγοριών εργαζομένων ήταν πολύ χαμηλότερες από αυτές των διευθυντικών στελεχών. Οι επαγγελματίες αμείβονταν κατά μέσο όρο 13,82 ευρώ την ώρα και ακολουθούσαν οι εξειδικευμένοι τεχνικοί (9,57 ευρώ), οι υπάλληλοι γραφείου (8,53), οι τεχνίτες (7,83), οι χειριστές μηχανημάτων (7,55 ευρώ), οι εργαζόμενοι στις πωλήσεις και το service (6,04 ευρώ) και οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι (5,59 ευρώ).

Οι αμοιβές στην Ελλάδα ήταν πολύ χαμηλότερες από ότι στην ΕΕ, καθώς η μέση αμοιβή όλων των εργαζομένων ήταν 8,74 ευρώ έναντι 15,43 ευρώ στην ΕΕ, δηλαδή σχεδόν η μισή.

Τις υψηλότερες αμοιβές και στην ΕΕ είχαν τα διευθυντικά στελέχη (28,62 ευρώ την ώρα) ενώ τη χαμηλότερη οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι (9,65 ευρώ), με τους πρώτους να έχουν σχεδόν τις τριπλάσιες αποδοχές.

earnings Eurostat

Τη μεγαλύτερη ψαλίδα αποδοχών είχαν οι Κύπριοι, περίπου πέντε προς ένα, με τους διευθυντές να αμείβονται με 31,7 ευρώ και τους ανειδίκευτους με 6,3 ευρώ την ώρα.

αποδοχές εργαζομένων
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ