Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θεσσαλία: Ετοιμη η παράκαμψη της Πύλης στην εθνική οδό Τρικάλων – Αρτας

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η παράκαμψη Πύλης –Παλαιομονάστηρου της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Αρτας/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Περιφέρειας Θεσσαλίας
Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η παράκαμψη Πύλης –Παλαιομονάστηρου της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Αρτας/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ακόμα ένα τμήμα της εθνικής οδού Τρικάλων - 'Αρτας και συγκεκριμένα η παράκαμψη Πύλης -Παλαιομονάστηρου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 16.800.000 ευρώ που πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η παράδοση του έργου έγινε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Πρόκειται, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για κύρια οδική αρτηρία αυτοκινητοδρόμου κλειστού τύπου, μήκους 4,50 χλμ περίπου, δύο λωρίδων κίνησης ανά κατεύθυνση διαχωρισμένων με προκατασκευασμένο αμφίπλευρο αξονικό στηθαίο σκυροδέματος τύπου «New Jersey».

Ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει επιπλέον παράπλευρο οδικό δίκτυο μήκους 1,20 χλμ (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας), αγροτικό δίκτυο μήκους 4,25 χλμ και δύο ισόπεδους κόμβους, έναν κυκλικό στην είσοδο της Πύλης και έναν σηματοδοτούμενο, στη νέα γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού προς Αγ. Βησσαρίωνα.

«Είναι ένα έργο που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στις μετακινήσεις, μειώνει την χρονοαπόσταση και έχει αλλάζει την εικόνα στην περιοχή με τις αναπλάσεις εντός του αστικού ιστού της Πύλης», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός.

Στον κυκλικό κόμβο έχει τοποθετηθεί γλυπτό με τίτλο «Πέρασμα», απ’ όπου ξεπροβάλλουν βυζαντινές μορφές για ένα «πέρασμα» στην Πύλη της Ιστορίας. Το γλυπτό είναι του εικαστικού Αντώνη Καρακωνσταντάκη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ