Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Αποκλεισμός Greenhill από τη Γενική Συνέλευση - Το παρασκήνιο

Ελλάκτωρ
Πηγή: Ελλάκτωρ

Με την απόρριψη των πεπραγμένων της περασμένης χρήσης από την απελθούσα διοίκηση ανοίγει ένα ακόμα κεφάλαιο στην Ελλάκτωρ. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν σε συντριπτικό ποσοστό παρά την απουσία της Greenhill από το σύνολο των μετόχων που εκπροσώπησαν το σώμα της Γενικής Συνέλευσης. Μάλιστα η αναγγελία μελλοντικών αξιώσεων από τον πρόεδρο της εταιρείας και της συνέλευσης Γιώργο Μυλλωνογιάννη δείχνει πως το επόμενο διάστημα θα υπάρχει έντονη κινητικότητα στα μετοχικά δρώμενα του μεγάλου ομίλου...

Αποκλείστηκε η Greenhill  

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς υπήρξε εμπλοκή με την εκπροσώπηση της Greenhill Investments συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη, η οποία δεν λύθηκε και τελικά δεν επετράπη η συμμετοχή της στην διαδικασία.

Παρουσιάστηκαν εκατέρωθεν έγγραφα αλλά η απόφαση λήφθηκε τελικά βάσει επιστολής της Αίολος βάσει της οποίας, όλες οι ενέργειες και δηλώσεις λαμβάνονται συνολικά και όχι για λογαριασμό της Αίολος ή αντιπροσώπων της. 

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης, υποστήριξε ότι  τα 54,8 εκατ. μετοχές της Ελλάκτωρ που κατέχει η εταιρεία, τα δικαιώματα ψήφου τα έχει η Αίολος Investror, ενεχυρούχος δανειστής της Greenhill Investments που ελέγχεται από την Farallon, η οποία και δεν έδωσε εξουσιοδότηση για να εκπροσωπηθεί από οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο στην ΓΣ.

Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου το 84,26% των μετόχων δεν συμφώνησε στη συμμετοχή της Greenhil

Θα αναζητηθούν ευθύνες

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε τελικά στις 13:30 με συμμετοχή από το 56,3% των μετόχων. Συνολικά τα έσοδα του 2020 κυμάνθηκαν σε 892 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 δισ. ευρώ το 2019 με την πτώση να οφείλεται στον κλάδο των κατασκευών. Ο δανεισμός έφτασε τα 725 εκατ. ευρώ στις 31/12/2020 από 628 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019. Τα ίδια κεφάλαια  κυμάνθηκαν σε 332 εκατ. ευρώ από 533 το 2019 σημειώνοντας πτώση κατά 201 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω ζημιών μετά από φόρους.

Τα ταμειακά διαθέσιμα έφτασαν 406 εκατ. ευρώ το 2020 έναντι 463 εκατ. ευρώ  το 2019 ενώ το ΕΒΙΤDA έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε σχέση με το 2019 (80 εκατ. ευρώ). Τέλος υπήρξε εισήγηση για μη διανομή μερίσματος η οποία έγινε δεκτή. Τα αποτελέσματα έγιναν δεκτά σε ποσοστό 96,4%.

Μία απόφαση που θα συζητηθεί είναι η άρνηση έγκρισης των μετόχων της συνολικής διαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης για το 2020. Σε αυτό το σημείο έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν μελλοντικές αξιώσεις από την προηγούμενη Διοίκηση στο πλαίσιο εν εξελίξει ελέγχου, οπότε δηλώθηκε αδυναμία στην έγκριση της συνολικής διαχείρισης. Η πρόταση έγκρισης της διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης απορρίφθηκε από το 81,54%, οπότε δεν εγκρίθηκε η συνολική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ