Νέα
  • ΓΔ: 898.14 +0.49%
  • Τζίρος: 13,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΣΠΑ: Χρηματοδότηση 161 νέων επιχειρηματιών σε Μακεδονία και Θράκη

Συνάντηση πρωθυπουργόυ με Περιφερειάρχες
ΕΣΠΑ: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες / Πηγή: Eurokinissi

Χρηματοδοτούνται 161 νέοι επιχειρηματίες της Περιφερειακής Μακεδονίας και Θράκης, από το ΕΣΠΑ, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.

Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 18.157.475 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μοιραστούν ισόρροπα 161 νέα επενδυτικά σχέδια, πέντε περιφερειακών ενοτήτων, στους εξής επιχειρηματικούς τομείς:

  • 70 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών και αγροδιατροφικών προϊόντων, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 8,7 εκατ. ευρώ
  • 48 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της παροχής υπηρεσιών (τουρισμός, ενημέρωση, εκπαίδευση, προγραμματιστές, ψυχαγωγία, άθληση, υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων κ.α.), με χρηματοδότηση 5,1 εκατ. ευρώ
  •  43 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της υγείας (ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων), τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 4,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο, «η αύξηση του προϋπολογισμού στον τομέα στήριξης της επιχειρηματικότητας, στα 18,1 εκατ. ευρώ, από τον αρχικό της σχετικής πρόσκλησης που ανέρχονταν στα πέντε εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε λόγω του μεγάλου αριθμού σοβαρών προτάσεων, νέων επιχειρηματιών και επαγγελματιών «οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς επιλέγουν να επενδύσουν στον τόπο μας».

Ο κ. Μέτιος υπογραμμίζει ότι «...η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου της διοίκησής μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας…» και σημειώνει πως στο επόμενο διάστημα θ' ακολουθήσουν και άλλες χρηματοδοτήσεις, τόσο για επενδυτικά σχέδια έρευνας και καινοτομίας όσο και για την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων, «πέραν του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης που εφαρμόζουμε λόγω της πανδημίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ