Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Βουτιά των αποδόσεων προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα

Ελληνική Οικονομία: Η αύξηση δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, ξανά στο σκάνερ των δανειστών / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Σημαντική πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, οι οποίες υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον τριών εβδομάδων, σημειώθηκε σήμερα, εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε 5 μονάδες βάσης στο 0,74%.  

Η εξάπλωση της πιο μεταδοτική μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού οδήγησε ορισμένες χώρες να καθυστερήσουν ορισμένα μέτρα για την επάνοδό τους στην κανονικότητα, αυξάνοντας τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε, επίσης, κατά 5 μονάδες βάσης στο -0,27% που είναι χαμηλό τριών εβδομάδων, ενώ των αντίστοιχων γαλλικών και ιταλικών τίτλων μειώθηκαν επτά μονάδες βάσης στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

«Υπάρχει επιδείνωση των μακροοικονομικών προοπτικών και αυτό αντανακλάται στις αγορές ομολόγων», δήλωσε αναλυτής της ING, προσθέτοντας: «Είναι εύλογο οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών τίτλων να μειώνονται περισσότερο, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι περισσότερο υπέρ της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και υπάρχει μία μεγαλύτερη τάση των οικονομιών της Ευρωζώνης να προχωρούν σε περιοριστικά μέτρα για την COVID», πρόσθεσε.

Το ισοζύγιο των κινδύνων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία είναι πιο αρνητικό απ’ ότι προηγουμένως, εν μέρει λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, ανέφερε η Deutsche Bank σε τελευταίο σημείωμά της.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ