Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φοροαπαλλαγές και «δώρα» για ηλεκτρονικές συναλλαγές

Mέτρα ανάχωμα στη φοροδιαφυγή αλλά και τόνωσης των φορολογικών εσόδων ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή του υπουργείο Οικονομικών με κίνητρα για την ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Πρόκειται για μία από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, η οποία θα «τρέξει» στις αρχές του 2022.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του ΟPEN TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη.

Το βίντεο από την εκπομπή:

H έκπτωση 30% από το φορολογητέο εισόδημα που θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι για τις δαπάνες που πραγματοποιούν με ηλεκτρονικό χρήμα σε κλάδους υψηλής φοροδιαφυγής αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατηγικής που προβλέπεται να ξεδιπλωθεί σταδιακά.

Μέσα στο φθινόπωρο, το υπουργείο Οικονομικών  θα παρουσιάσει το νέο πλαίσιο κινήτρων για την τόνωση των ηλεκτρονικών πληρωμών το οποίο θα ενεργοποιηθεί από την 1/1/2022.

Στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες προτάσεις, όπως μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα για λίγους τυχερούς της φορολοταρίας που μπορεί να φθάνουν ή και να υπερβαίνουν ακόμη και τις 100.000 ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ