Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Απασχόληση: Μεγαλύτερη η μείωση στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη στο α' τρίμηνο

Εργαζόμενος / Πηγή: Unsplash
Εργαζόμενος / Πηγή: Unsplash

Μεγαλύτερη μείωση στην απασχόληση σημειώθηκε στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη στο πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το ποσοστό απασχόλησης – οι εργαζόμενοι σε σχέση με τον πληθυσμό σε ηλικία εργασίας – μειώθηκε στο 53,9% από 56,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και 56,7% στο πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο στην Ευρωζώνη, ενώ το υψηλότερο το έχει η Ολλανδία (79,3%).

Στην Ευρωζώνη ως σύνολο, το ποσοστό απασχόλησης μειώθηκε στο 66,9%  από 67,3% και 68%, αντίστοιχα.

Στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ σημειώθηκε οριακή αύξηση του ποσοστού απασχόλησης στο 66,8% από 66,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, ενώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020 (68,6%) ήταν μειωμένο.

Προσοχή στη σύγκριση

Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι χρειάζεται κάποια προσοχή στην ερμηνεία των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το ποσοστό απασχόλησης, καθώς μεθοδολογικές αλλαγές στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΕ θολώνουν τη σύγκριση του πρώτου τριμήνου του 2021 με το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της αύξησης του ποσοστού απασχόλησης στις ΗΠΑ και στον Καναδά στο τρίτο τρίμηνο – και σε μικρότερο βαθμό και στο τέταρτο – του 2020 οφείλεται στην επάνοδο στη δουλειά τους εργαζόμενων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι καταγράφονταν ως άνεργοι, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες καταγράφονται ως απασχολούμενοι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ