Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πληθωρισμός: Μεγάλη αύξηση των τιμών στις χώρες του ΟΟΣΑ

Αυξάνεται ο πληθωρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο ετήσιος πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε στο 4,1% τον Ιούνιο από 3,9% τον Μάιο, με αιχμή τις ΗΠΑ όπου ο πληθωρισμός έφθασε το 5%. Ο δομικός πληθωρισμός, χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε 3,2%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2002, από 2,9% τον Μάιο.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός ήταν σημαντικά χαμηλότερος (1,9%) από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, αλλά τον Ιούλιο αυξήθηκε στο 2,2% σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Eurostat.

Πολύ χαμηλότερος είναι ο πληθωρισμός και στην Ιαπωνία, ο οποίος κινείται οριακά σε θετικό έδαφος μετά από μεγάλο διάστημα μείωσης των τιμών.

Αύξηση 17,4% στις τιμές της ενέργειας

Μετά από τρεις μήνες μεγάλων αυξήσεων, οι τιμές της ενέργειας στην περιοχή του ΟΟΣΑ συνέχισαν να αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 17,4% τον Ιούνιο, αλλά με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Μάιο (19,4%), ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 1,8% έναντι 1,4% τον Μάιο.

πληθωρισμός ΟΟΣΑ
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ