Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αύξηση 28% για τις ελληνικές εξαγωγές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αυξημένες κατά 28% ήταν οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο α’ εξάμηνο του 2021 συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκε η πρεσβεία της Ελλάδας στο Άμπου Ντάμπι.

Ειδικότερα οι ελληνικές εξαγωγές διαμορφώθηκαν σε 143,18 εκατ. ευρώ από 111,89 εκατ. πέρυσι.

Το διμερές εμπορικό ισοζύγιο του πρώτου εξαμήνου 2021 ήταν πλεονασματικό για την Ελλάδα κατά €86,29 εκατ., έναντι πλεονάσματος €82,84 εκατ. το πρώτο εξάμηνο 2020 (+4,2%). Αντίστοιχα, κατά το εξάμηνο 2021 ο διμερής όγκος συναλλαγών εμφανίστηκε αυξημένος κατά 42%, ανερχόμενος σε 200 εκατ. ευρώ, έναντι 140,93 εκατ. το εξάμηνο 2020.

Ανάκαμψη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πρεσβείας, τα στοιχεία αυτά αντανακλούν την γενικότερη ανάκαμψη του όγκου εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών, έπειτα από την δυσχερή περσινή χρονιά λόγω των δυσμενών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Τα ΗΑΕ κατατάσσονται στην 32η θέση μεταξύ των μεγαλύτερων αποδεκτών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, απορροφώντας μερίδιο 0,8% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, ενώ από την άλλη πλευρά κατατάσσονται στην 51η θέση μεταξύ των προμηθευτριών χωρών της Ελλάδας, κατέχοντας μερίδιο 0,2% επί των συνολικών ελληνικών εισαγωγών.

Διμερές εμπόριο Ελλάδας-ΗΑΕ

Επισημαίνονται οι σημαντικές αυξήσεις των κατεργασμένων προϊόντων πετρελαίου, των προϊόντων καπνού, των φυγόκεντρων μηχανών, των ελασμάτων & ταινιών από αλουμίνιο, των γουναρικών κ.ά.

TOP-10 ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ