Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα επαναλειτουργίας της πλατφόρμας για τις πάγιες δαπάνες

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε η ΠΟΦΕΕ, με αίτημα την επαναλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμα «myBusinessSupport» για τις επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών.

Η Ομοσπονδία φοροτεχνικών επισημαίνει πως λόγω των πυρκαγιών και του καύσωνα, πολλοί επιχειρηματίες δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 9 Αυγούστου 2021.

«Για αυτούς τους λόγους και συνυπολογίζοντας την ανάγκη στήριξης και παροχής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται οικονομικά λόγω του κορονοϊού COVID-19, κρίνεται απαραίτητη η πλήρης επαναλειτουργία της πλατφόρμας για το Πρόγραμμα Επιδότησης Πάγιων Δαπανών, ώστε να μπορέσουν υποβάλλουν αίτηση όσοι, λόγω των προαναφερθέντων συγκυριών, δεν το κατάφεραν, αλλά και για να γίνουν τροποποιήσεις και συμπληρώσεις των υφιστάμενων αιτήσεων, δεδομένου ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου το σύστημα δεν αποθήκευσε κρίσιμα στοιχεία, όπως το Ε3» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα ζητούν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης, χωρίς προηγούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος στις εταιρείες Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. και Κ.Τ.Ε.Λ., καθώς όπως υποστηρίζουν « η ΓΔΟΥ 808/2021, άρθρο 3, παράγραφος 2,περίπτωση ι)αα), που τις εξαιρεί από το κριτήριο της ζημίας προ φόρων, εκδόθηκε στις 26/7/2021, δηλαδή 24 μέρες μετά την προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έληξε στις 2/7/2021, με αποτέλεσμα οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι να μην έχουν προβεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος, καθώς θεωρούσαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ