Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Παράθυρο» για παράταση στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Με τη μείωση της προκαταβολής και των εισφορών ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος και πάμε στη δεύτερη φάση φορελαφρύνσεων που προσεγγίζουν την ευρύτερη οικονομία και θα απλώνονται σε περισσότερους τομείς, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο φόρος πρέπει να μειωθεί στη χώρα, τόνισε και ερωτηθείς για τον σχεδιασμό του 2022, μίλησε για ένα μείγμα στη βάση του μόνιμου δημοσιονομικού χώρου και των άμεσων αναγκών της κοινωνίας.

Σχετικά με την Εισφορά Αλληλεγγύης ανέφερε ότι και το 2022 θα παραμείνει η προσωρινότητα του μέτρου, υπενθυμίζοντας ότι «η πανδημία έπληξε αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα ενώ στο δημόσιο υπήρξε σταθεροποίηση ενώ οι συνταξιούχοι πήραν και αναδρομικά».

Ανοικτό άφησε ο κ. Σκυλακάκης το ενδεχόμενο παράτασης για το πρόγραμμα «Γέφυρα», ενώ σε ερώτημα για τον ΕΝΦΙΑ απάντησε ότι υπάρχει πρόσθετος χώρος από αναπροσαρμογή που θα οδηγήσει σε μείωση συντελεστών, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.

Για αναθεώρηση προς το 4% του ρυθμού ανάπτυξης μίλησε ο κ. Σκυλακάκης επισημαίνοντας ότι αναμένονται τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για το πρώτο εξάμηνο.

Η νέα έξοδος γίνεται γιατί χρειαζόμαστε καλύτερη δομή δημοσίου χρέους, ενώ στο μέλλον θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε αποπληρωμή ακριβών δανείων αφού δανειζόμαστε με χαμηλότερα επιτόκια από κάθε άλλη στιγμή.

Υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα αλλά πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τις αγορές, είπε ο κ. Σκυλακάκης σχετικά με την επανέκδοση του 5ετούς και του 30ετούς ομολόγου.

Πολύ δυναμική ανάκαμψη, παρουσίασε ο Ιούνιος κατά 12% καλύτερος από πέρυσι στη Λιανική, ενώ και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές παρουσίασαν αύξηση κατανάλωσης κατά 35% σε σχέση με τον περυσινό Αύγουστο.

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης

«Το φθινόπωρο περιμένουμε έναρξη με έργα 1,4 δισ. κι ενεργοποίηση επενδυτικών δανείων που θα μας φέρουν άλλα 5,4 δισ πρόσθετη ρευστότητα.

Εχουμε 1,2 δισ. για θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή  που κατά την γνώμη μου είναι παρούσα στη χώρα με  4 φαινόμενα σε ένα χρόνο. Τον μεογειακό  κυκλώνα, τον παγετό, το χιόνι και τον πρωτοφανή καύσωνα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ