Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στουρνάρας στο Bloomberg: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να παρερμηνεύσει την αύξηση του πληθωρισμού

Γιάννης Στουρνάρας
Πηγή: Eurokinissi

Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να παρερμηνεύσει την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την επόμενη εβδομάδα, τόνισε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Γιάννης Στουρνάρας

«Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, η πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες που σχετίζονται με διάφορα σημεία συμφόρησης στην προσφορά που προκλήθηκαν από την πανδημία», είπε σε συνέντευξή του.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν ετησίως κατά 3% τον Αύγουστο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο της τελευταίας δεκαετίας και ξεπέρασαν το στόχο του 2% που είχε θέσει η ΕΚΤ μεσοπρόθεσμα.

Καθώς η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, οι αξιωματούχοι παραθέτουν τα επιχειρήματά τους για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

«Οι εξελίξεις στους μισθούς και το κόστος εργασίας που καθορίζουν τον πυρήνα του πληθωρισμού δεν εμφανίζουν την ίδια μεταβλητότητα με τον πληθωρισμό», επισήμανε ο κ. Στουρνάρας. «Επομένως, βάσει αυτών των στοιχείων θα συνιστούσα προσοχή όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού σε σχέση με τον μεσοπρόθεσμο στόχο μας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ