Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fitch Solutions: Προβλέπει ανάπτυξη 6,3% της ελληνικής οικονομίας

Fitch Ratings
Fitch Ratings / Πηγή: Associated Press

Σε ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος στο 6,3% από 6% προχώρησε η Fitch Solutions, εταιρεία που ανήκει στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ τα τελευταία 40 χρόνια, μετά την περυσινή συρρίκνωση κατά 8,2%, προσθέτει.

Η Fitch Solutions σημειώνει ότι η άρση των περιορισμών στην εγχώρια δραστηριότητα και τα διεθνή ταξίδια θα επιτρέψουν στην κατανάλωση και τον τουρισμό να ανακάμψουν.

Προβλέπει ότι η συμβολή της ιδιωτικής κατανάλωσης και των εξαγωγών στο ΑΕΠ θα παραμείνει ισχυρή όλο το 2021, ενώ θα καταγράψουν αυξήσεις 3,5% και 5,8%, αντίστοιχα.

Σημειώνει την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών στην Ελλάδα στο 56,8% στα μέσα Σεπτεμβρίου, η οποία έχει επιτρέψει την άρση όλο και περισσότερων περιορισμών στις εγχώριες μετακινήσεις και την οικονομική δραστηριότητα.

Αναφέρει επίσης ότι οι δείκτες υψηλής συχνότητας (high frequency indicators) υποδηλώνουν την αύξηση της κίνησης στους καταστήματα λιανικών πωλήσεων και στις επιχειρήσεις αναψυχής, ενώ εκτιμά ότι τα μέτρα για τον κορονοϊό θα παραμείνουν πιο χαλαρά σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ