Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

X. Σταϊκούρας στο Open: Μέσα Οκτωβρίου η υπουργική απόφαση για το επίδομα φυσικού αερίου

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Eurokinissi

«Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει βγει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών για το επίδομα του φυσικού αερίου», τόνισε σε συνέντευξή του στο OPEN ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η συγκεκριμένη επιδότηση απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα και πως θα δοθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια πέρα από το επίδομα θέρμανσης που όπως υπογράμμισε «θα είναι αυξημένο κατά 20% φέτος».

«Το 85% των ελληνικών νοικοκυριών θα επιδοτηθούν στην ενέργεια» τόνισε παράλληλα, ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχει πρόβλημα και απαιτείται αντιμετώπιση».

«Το κύμα αυξήσεων θα είναι παροδικό»

«Λάβαμε, λαμβάνουμε και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε ότι μέτρα χρειάζονται προκειμένου ο πολίτης να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην ενεργειακή κρίση», δήλωσε εν συνεχεία εκτιμώντας πως το κύμα αυξήσεων θα είναι παροδικό. 

«Οι εκτιμήσεις είναι πως το φαινόμενο θα είναι παροδικό και θα διαρκέσει κάποιους μήνες. Ισως στην ενέργεια και ειδικά στο φυσικό αέριο να κρατήσει και κάποιους αρκετούς μήνες το 2022. Αυτό οφείλεται όπως φαίνεται, στο γεγονός πως η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομικών είναι ταχύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Υπάρχει συνεπώς αυξημένη ζήτηση με μειωμένη προσφορά και ειδικά στο πεδίο της ενέργειας υπάρχει χαμηλή αποθεματοποιήση φυσικού αερίου στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως «η ελληνική κυβέρνηση βελτιώνει με μόνιμα μέτρα το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη μειώνοντας φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ελέγχοντας αυστηρά την αγορά και παίρνοντας μέτρα όπως η επιδότηση του ρεύματος και του φυσικού αερίου».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ