Νέα
  • ΓΔ: 1276.28 +0.22%
  • Τζίρος: 40,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Επιδείνωση της κρίσης δείχνει η πρόωρη μείωση των ευρωπαϊκών αποθεμάτων

Tα ευρωπαϊκά αποθέματα φυσικού αερίου άρχισαν να μειώνονται, δείχνοντας ότι η ενεργειακή κρίση επιδεινώνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα αποθέματα μειώθηκαν οριακά την περασμένη Πέμπτη και Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe, ενώ κανονικά αυτό δεν συμβαίνει πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο δείκτης των αποθεμάτων μπορεί να αυξηθεί ξανά για άλλες δύο εβδομάδες, αλλά η μείωση την περασμένη εβδομάδα είναι ανησυχητική για τους εμπόρους και τις ενεργειακές εταιρείες καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και η ζήτηση θα αυξάνεται.

Επιδότηση καταναλωτών και κοινές προμήθειες φυσικού αερίου προτείνουν στην ΕΕ Σταϊκούρας και Σκρέκας

Πετρέλαιο: Εκτίναξη της τιμής στα 82 δολάρια - «Οχι» από ΟΠΕΚ σε αύξηση της παραγωγής

Τα αποθέματα αερίου βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο για αυτή την εποχή του χρόνου. Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη ότι από τις 10 Οκτωβρίου ο καιρός στη Γερμανία θα είναι χειρότερος από ό,τι συνήθως και στη Βορειοδυτική Ευρώπη οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από τα κανονικά επίπεδα από τα μέσα του μήνα, σύμφωνα με το μοντέλο προγνώσεων GFS του Bloomberg που χρησιμοποιεί στοιχεία της Weather Co.

H Vitol, από τους μεγαλύτερους εμπόρους ενέργειας στον κόσμο, έχει προβλέψει ότι η Ευρώπη θα εισέλθει στον χειμώνα τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο με πληρότητα αποθεμάτων περίπου 78%, κάτι που θα κάνει πολύ «σφιχτή» την κατάσταση.

Η επίσημη περίοδος θέρμανσης με φυσικό αέριο ξεκίνησε την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου.

αποθέματα αερίου

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ