Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναμένεται η ΚΥΑ για επιδότηση στο ρεύμα – Ποια ποσά έχουν κλειδώσει

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα περιγράφει αναλυτικά τα ποσά για την επιδότηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ΚΥΑ, η οποίο θα αφορά τη λειτουργεία του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, έχουν «κλειδώσει» τα ποσά με τα οποία θα επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος των νοικοκυριών.

Τα ποσά αυτά είναι στα 9 ευρώ για το Σεπτέμβριο και στα 18 ευρώ το μήνα για την περίοδο 1 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021 για καταναλώσεις έως 300 KWh.

Πιθανές νέες ελαφρύνσεις

Πρόσφατα ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέων μέτρων ελάφρυνσης των νοικοκυριών απέναντι στις εκρηκτικά υψηλές τιμές στην ενέργεια ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωγιάδης, καθώς όπως τόνισε «η οικονομία μας πηγαίνει πάρα πολύ καλά και έχουμε το περιθώριο να είμαστε πάνω από τα προβλήματα».

Μιλώντας για τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων, απάντησε ότι η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, «γιατί εμείς ήδη έχουμε ανακοινώσει μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ για να πάρει το κράτος πάνω του όλες τις αυξήσεις στο ρεύμα, να δώσει μια μεγάλη έκπτωση στο φυσικό αέριο, να αυξήσει το επίδομα θέρμανσης κλπ».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ