Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 10μήνου οι τιμές του μπρεντ

Επίδομα θέρμανσης
Πηγή:Intime

Σε υψηλά επίπεδα πολλών μηνών αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα διατηρήσουν τον Φεβρουάριο το πλαφόν στην παραγωγή του. Στη συνέχεια, ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν καθώς υπήρξαν ανησυχίες ότι η νέα έξαρση του κορονοϊού θα οδηγήσει σε αυστηρότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ αυξήθηκαν έως τα 53,12 δολάρια το βαρέλι, που είναι η υψηλότερη τιμή από τον Μάρτιο του 2020, ενώ στη υνέχεια υποχώρησαν στα 52,44 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε έως τα 49,74 δολάρια που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο για να υποχωρήσει μετά στα 48,91 δολάρια.  

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν το 2020 περίπου 20% χαμηλότερα από τα μέσα επίπεδα του 2019, αλλά έχουν  ανακάμψει σημαντικά από το χαμηλό επίπεδο του περασμένου Απριλίου, όταν είχαν πληγεί σφοδρά από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος του κορονοιού. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ