Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JP Mοrgan: Γιατί συνιστά την αγορά ελληνικών ομολόγων

JP Morgan / Πηγή: A{

Tην αγορά των 10ετών ελληνικών ομολόγων μετά την πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων τους συνιστά με έκθεσή της η JP Morgan, εκτιμώντας ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να συνεχισθεί η αγορά τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μετά το τέλος του έκτακτου προγράμματός της (PEPP).

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι τα 10ετή ελληνικά ομόλογα είναι πιο ελκυστικά από τα αντίστοιχα πορτογαλικά και ιταλικά, οι αποδόσεις των οποίων δεν αυξήθηκαν σημαντικά μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών τίτλων διαμορφώνεται σήμερα στο 1,07% έναντι 0,87% των ιταλικών και μόλις 0,32% των πορτογαλικών, με τα σχετικά spreads να έχουν αυξηθεί επίσης πρόσφατα.

Η JP Morgan αναφέρει ότι η μεγαλύτερη αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μπορεί να εξηγηθεί από την αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ για τις αγορές ομολόγων μετά τη λήξη του PEPP καθώς και από τη χαμηλότερη ρευστότητά τους.

Μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στο τέλος Νοεμβρίου αυξήθηκε η αβεβαιότητα στην αγορά σχετικά με τη μελλοντική πολιτική της και κατά συνέπεια και ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομολόγων μετά τη λήξη του PEPP, καθώς το αξιόχρεο της Ελλάδας δεν είναι ακόμη σε επενδυτική βαθμίδα.

Ωστόσο, η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ τον Σεπτέμβριο πώς θα ληφθεί υπόψη η κατάσταση της Ελλάδας μετά το PEPP καθώς και οι αναφορές της ότι το QE δεν θα τελειώσει με το PEPP καιθστούν ισχυρή την πιθανότητα να συνεχιστούν οι αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/26763_omologa-oi-xenoi-ependytes-ta-poloyn-stin-ekt-poioys-kindynoys-blepei-iif
ελληνικά ομόλογα, JP Morgan

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ