Νέα
  • ΓΔ: 795.24 +2.02%
  • Τζίρος: 71,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Νέα πτώση των τιμών καθώς συνεχίζεται ο εφοδιασμός από την Gazprom

Οι τιμές του φυσικού αερίου κατρακύλησαν στο χαμηλότερο επίπεδο μίας εβδομάδας και πλέον καθώς η Ρωσία άρχισε να αυξάνει σταδιακά τον εφοδιασμό της Ευρώπης, τον οποίο είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η τιμή για τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης στην Ολλανδία (TTF Gas Futures), που αποτελεί και δείκτη αναφορά για όλη την Ευρώπη, μειώθηκε πάνω από 10% μετά την αύξηση των ροών στους αγωγούς σήμερα, τόσο αυτού που περνά από την Ουκρανία όσο και αυτού που περνά από την Πολωνία. Στις 9.30, η τιμή σημείωνε πτώση 7,7% στα 67 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Αμστερνταμ.

τιμή αερίου

Οι ροές ρωσικού αερίου στο Mallnow της Γερμανίας αυξήθηκαν, επίσης, για δεύτερη ημέρα.

Η Gazprom δέσμευσε κάποια χωρητικότητα στα σύνορα Ουκρανίας – Σλοβακίας, σύμφωνα με τον Sergiy Makogon, επικεφαλής του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς αερίου στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Gazprom θα αναπλήρωνε τις ευρωπαϊκές δεξαμενές αερίου μετά την ολοκλήρωση της αναπλήρωσης τους στη Ρωσία τη Δευτέρα.

Οι έμποροι παρακολουθούν κάθε κίνηση του κορυφαίου προμηθευτή της Ευρώπης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο επιπλέον αέριο που στέλνει, πέραν των συμβολαίων που έχει.

προμήθειες αερίου

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ