Νέα
  • ΓΔ: 929.91 +1.78%
  • Τζίρος: 41,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ο κορονοϊός ρίχνει τις αποδόσεις των ομολόγων-Ντόμινο από τον φόβο lockdown στη Γερμανία

Βουτιά κάνουν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης σήμερα, με τη συνολική καμπύλη των γερμανικών τίτλων να κινείται σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Αύγουστο καθώς ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, απέφυγε να αποκλείσει ένα καθολικό lockdown για την καταπολέμηση του κορονοϊού. 

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο -0,33%, υποχωρώντας 5 μονάδες βάσης στη διάρκεια της ημέρα, ενώ η απόδοση των 30ετών γερμανικών τίτλων, η οποία είχε αυξηθεί έως το 0,4% στα μέσα Οκτωβρίου, επανήλθε σε αρνητικό έδαφος και η απόδοση των διετών ομολόγων μειώθηκε στο -0,786%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου.

Eυρύτερα στην Ευρωζώνη, οι αποδόσεις των κρατικών 10ετών τίτλων σημείωναν, επίσης, μείωση 4-5 μονάδων βάσης. Στην Ελλάδα, όπου η αγορά αναμένει σήμερα τον χρησμό του Moody's για το αξιόχρεό της με αρκετούς αναλυτές να θεωρούν πιθανή μία αναβάθμιση, η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε 4 μονάδες βάσης στο 1,15%.  

Κρίσιμη η κατάσταση στη Γερμανία

Η κατάσταση στη Γερμανία με τον κορονοϊό είναι τόσο κρίσιμη, ώστε ένα lockdown, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Η δήλωση αυτή έγινε, ενώ η Αυστρία επέβαλε ξανά γενικό lockdown και το σύνολο του πληθυσμού της θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστεί έως τον Φεβρουάριο.

«Ένα καθολικό lockdown στη Γερμανία θα ήταν εξαιρετικά κακά νέα για την ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων στην ελβετική εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Vontobel.

Αύξηση των τιμών παραγωγού στη Γερμανία

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν 3,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πολύ περισσότερο από το 1,9% που προέβλεπαν οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters, μία επιπλέον ένδειξη ότι αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις.

Οι αγορές χρήματος απέσυραν τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος, μη προεξοφλώντας πλέον την αύξηση τους κατά 10 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο του 2022, αν και θεωρείται ότι υπάρχει ακόμη μία πιθανότητα πάνω από 50% να συμβεί αυτό.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ