Νέα
  • ΓΔ: 914.84 -3.02%
  • Τζίρος: 86,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εθνική Τράπεζα: Πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση των POS στην αμερικανική ΕVO Payments

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς / Πηγή: Eurokinissi

Τις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας με την αμερικανική ΕVO Payments για την πώληση του συστήματος εκκαθάρισης συναλλαγών (POS) και η ΕΤΕ θα ελέγχει το 50% της κοινής εταιρείας που θα συσταθεί, με οφέλη και έσοδα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτό ανέφερε στους επενδυτές, στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του 9μήνου, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς.

Σε ό,τι αφορά την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής με το CVC για την Εθνική Ασφαλιστική, θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022 και εντός του πρώτου 6μήνου θα ολοκληρωθεί η τιτλοποίηση Frontier II, που θα περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ.

Το 2022 η ΕΤΕ θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων Tier I και Τier II στο πλαίσιο της εναρμόνισής με το πρόγραμμα Ελάχιστων Απαιτήσεων, παρά το γεγονός ότι η κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής είναι από τις υψηλότερες.

Στο μέτωπο των χορηγήσεων, το 2021 αναμένεται να κλείσει στα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ για το 2022, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι νέες πιστώσεις δανείων θα είναι ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ.

Μυλωνάς: Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία

«Είμαστε έτοιμοι και διαθέτουμε όλα τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουμε τις επιχειρήσεις αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους», ανέφερε ο CEO της τράπεζας και επανέλαβε ότι στόχος είναι η Εθνική να αποτελεί την τράπεζα πρώτης επιλογής για τους πελάτες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επισφαλειών λόγω πανδημίας, ο Π. Μυλωνάς ανέφερε ότι ποσοστό μικρότερο του 4% από όσα δάνεια εξήλθαν από τα προγράμματα στήριξης φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα αποπληρωμής και να αθετεί πληρωμές, ενώ στα προγράμματα «Γέφυρα Ι» και «Γέφυρα ΙΙ» έχουν ενταχθεί δάνεια συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, με τον κύριο όγκο των δανείων να είναι στεγαστικά δάνεια.

Η Εθνική έχει θέσει στόχο να μειώσει στο 6% τον δείκτη ΝPE εντός του 2022, έχοντας ήδη καταγράψει πρόοδο και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα που έχουν απομείνει στον ισολογισμό της ανέρχονται σε 3,7 δισ. ευρώ και γίνονται σημαντικά βήμα για την οργανική τους αντιμετώπιση, καθώς «ήδη 1,2 δισ. ευρώ δάνεια βρίσκονται στο στάδιο θεραπείας και τα μηνύματα από τη συνεπή συμπεριφορά των δανειοληπτών είναι ενθαρρυντικά», όπως ανέφερε ο Παύλος Μυλωνάς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ