Νέα
  • ΓΔ: 866.75 -0.12%
  • Τζίρος: 18,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Black Friday: Μεγάλη αύξηση του τζίρου των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ και φαρμακείων

Πηγή: Intime

Ανοδικά κινήθηκαν στη Black Friday οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών φαρμακείων και ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Convert Group. Συγκεκριμένα, οι δύο κλάδοι σημείωσαν αύξηση 115% και 27%, αντίστοιχα, στην αξία των online αγορών σε σχέση με τη μέση αξία των προηγούμενων τριών Παρασκευών του Νοεμβρίου.

Ωστόσο o συνολικός online τζίρος της φετινής Black Friday στα δύο αυτά κανάλια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίστοιχο της περυσινής, όπου τα «φυσικά» καταστήματα ήταν κλειστά λόγω του lockdown του Νοεμβρίου του 2020.

Αναφορικά με τα προϊόντα που αγόρασαν περισσότερο οι καταναλωτές, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις οι 5 κατηγορίες με τη μεγαλύτερη αύξηση τζίρου στα online φαρμακεία ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+209%), οι κρέμες αντιγήρανσης (+164%), τα προϊόντα περιποίησης ματιών (+156%), τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου (+149%) και οι ανοιχτές πάνες (+138%).

Αντίστοιχα, στα online σούπερ μάρκετ μεγαλύτερη αύξηση τζίρου είχαν τα οινοπνευματώδη, όπως τα κόκκινα κρασιά (+116%), το ουίσκι (+115%), η βότκα (+99%), τα ροζέ κρασιά (+91%) και τα λευκά κρασιά (+82%).

Από τα στοιχεία της Convert Group προκύπτει ότι η μέση παραγγελία στα online φαρμακεία είχε αξία 44,80 ευρώ και αφορούσε σε 5,1 τεμάχια (συγκριτικά με 43,10 ευρώ και 4,8 τεμάχια τις τρεις προηγούμενες Παρασκευές).

Στα online σούπερ μάρκετ, η μέση αξία ήταν 81,50 ευρώ και αφορούσε 36,8 τεμάχια (συγκριτικά με 75,50 ευρώ και 35,9 τεμάχια τις τρεις προηγούμενες Παρασκευές).

Η Convert Group εκτιμά ότι η αξία των οnline αγορών από τα online σούπερ μάρκετ και τα οnline φαρμακεία θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 2021 τα 500 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), χωρίς να περιλαμβάνονται αγορές που γίνονται σε online pet shops, κάβες, ειδικευμένα e-shops με πάνες, κάψουλες καφέ, κ.ά. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ