Νέα
  • ΓΔ: 944.64 -1.23%
  • Τζίρος: 61,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα 10-12 δισ. αναμένεται να εκδώσει η Ελλάδα το 2022

H Ελλάδα σχεδιάζει να δανειστεί 10 – 12 δις. ευρώ το 2022 με την έκδοση βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χρέους και το πρώτο πράσινο ομόλογό της.

«Σχεδιάζουμε να αντλήσουμε περίπου 10 - 12 δις. ευρώ το επόμενο έτος. Θα εκδώσουμε επίσης το πρώτο πράσινο ομόλογά μας», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

H Ελλάδα έχει εκδώσει φέτος 5ετή, 10ετή και 30ετή ομόλογα, αντλώντας συνολικά 14 δις. ευρώ, εκμεταλλευόμενη τα πολύ χαμηλά επιτόκια χάρη στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Θα εκδώσουμε ένα νέο 10ετές ομόλογο και ομόλογα με άλλες περιόδους λήξης», δήλωσε δεύτερη κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα εκδώσει το πρώτο της πράσινο ομόλογο στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα εξετάζει μία πρόωρη αποπληρωμή των διακρατικών δανείων της από χώρες της Ευρωζώνης και των δανείων από το ΔΝΤ.

«Αυτό θα γίνει πιθανόν στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε ο πρώτος αξιωματούχος.

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Δεκέμβριο για τη «θέση» της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση μετά το τέλος του έκτακτου προγράμματος PEPP τον Μάρτιο δεν αναμένεται να αλλάξουν τη στρατηγική δανεισμού της χώρας για το επόμενο έτος.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ