Νέα
  • ΓΔ: 944.64 -1.23%
  • Τζίρος: 61,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέα 48ωρη απεργία στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξε από τις 5 το πρωί της Τετάρτης 1 και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου προκήρυξε το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (COSCO) μετά την άρνηση της εργοδοσίας να δεχθεί τις προτάσεις του για συλλογική σύμβαση εργασίας.

Με σχετική ανακοίνωση κάνουν γνωστό ότι ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και υπογραμμίζουν ότι «όσο συνεχίζεται η αδιαλλαξία απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, εμείς κλιμακώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση μας».

Μετά από την εξέλιξη αυτή η Διεθνής Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ) που εκπροσωπεί τους ναυτικούς πράκτορες των ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών με επιστολή της στον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη του ζητά να διαφυλάξει «την -βάσει Νόμου προβλεπόμενη- επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς» και αποκαλύπτει ότι και πριν την κινητοποίηση της ΕΝΕΔΕΠ ο Πειραιάς δεν λειτουργούσε καθώς «ο Εμπορικός Λιμένας Πειραιώς είναι κλειστός από τις 15:00μμ την Κυριακή 28η Νοεμβρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών και εξαιτίας της γνωστής αδυναμίας παροχής πλοηγικών υπηρεσιών» με αποτέλεσμα «στο Αγκυροβόλιο Πειραιώς έχουν ήδη καταπλεύσει 10 mother vessels και 11 feeders, εν αναμονή φορτοεκφόρτωσης.

Ταυτόχρονα, ο συνωστισμός εμφόρτων και κενών εμπορευματοκιβωτίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις Πειραιώς είναι δυστυχώς ασφυκτικός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια αγορά και κατ’ επέκτασιν για την Εθνική Οικονομία, εν όψει της εορταστικής περιόδου».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ