Νέα
  • ΓΔ: 820.45 +0.16%
  • Τζίρος: 23,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικό: Τέσσερις μνηστήρες για τα έργα υποδομής

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής προσφορών για τα έργα υποδομής στο Ελληνικό με 4 συνολικά μνηστήρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχήματα που κατέβηκαν είναι: ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ-ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ-WADE ADAMS (στο σχήμα κατέβηκε ως υπεργολάβος η Μυτιληναίος). Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, καθώς είναι κρίσιμο τα έργα να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Η ανάδειξη του αναδόχου από τη Lamda Development θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου, για να μπορέσουν τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές της άνοιξης. Αυτό που θα κρίνει τον διαγωνισμό ως επιτυχημένο είναι να είναι οικονομικά ανταγωνιστικές οι προσφορές αλλά και με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Οι εταιρείες αυτές κλήθηκαν από τη Lamda Development στο πλαίσιο μιας κλειστής διαγωνιστικής διαδικασίας για την ταχεία ανάδειξη του σχήματος που τελικά θα τα υλοποιήσει.

Τι περιλαμβάνουν τα έργα

Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, τα έργα περιλαμβάνουν δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, οδικά δίκτυα και πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά καθώς και λιμενικά έργα για το τμήμα που θα κατασκευαστεί στην πρώτη φάση. Το έργο-σημαία για το project είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, έργο που εκτιμάται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ.

Για αυτό τον σκοπό έχουν εκπονηθεί πάνω από 100 ειδικές μελέτες. Θα υπάρχουν διαδρομές από πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους πάνω από 50 χιλιόμετρα όπου θα ηγείται ένας πεζόδρομος 2,5 χιλιομέτρων και μήκους 56 μέτρων που θα ενώνει τη Λ. Βουλιαγμένης με το παράκτιο μέτωπο. Το σύνολο του πακέτου των έργων υποδομής κινείται περίπου στα 250 εκατ. ευρώ.

Ανεξάρτητος μηχανικός είναι η Setec, ενώ project manager η Hill International. Φιλοδοξία της Lamda είναι τα έργα να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του έτους και να έχουν ολοκληρωθεί πριν ή και παράλληλα με τα μεγάλα κτιριακά projects της πρώτης φάσης, καθώς και με τη διαμόρφωση του παράκτιου μετώπου στον Άγιο Κοσμά.

Έργα υποδομής με ιδιωτική χρηματοδότηση

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι τα πρώτα τόσο μεγάλης κλίμακας έργα υποδομών που γίνονται στην Αθήνα -και κατ' επέκταση στη χώρα- με αποκλειστικά ιδιωτική χρηματοδότηση, από τη Lamda Development. Στο μέλλον αναμένεται να υπάρξει και άλλο πακέτο παρόμοιων έργων.

Επόμενο έργο που θα ανατεθεί θα είναι ο πράσινος ουρανοξύστης Marina Tower, στον οποίο έχουν επίσης κληθεί οι κορυφαίοι όμιλοι της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανάδοχο σχήμα θα αποφασιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις υποδομές.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η Marina Galleria και το Vouliagmenis Mall, που θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, συνολικής επιφάνειας 130.000 τ.μ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ