Νέα
  • ΓΔ: 1249.86 -0.06%
  • Τζίρος: 18,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Το ελληνικό ΑΕΠ αντιστοιχούσε μόλις στο 1,2% της ΕΕ το 2020

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Σε μόλις 1,2% της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιστοιχούσε το 2020 η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Η συμβολή της Ελλάδας στο ΑΕΠ της ΕΕ υποχώρησε σε σχέση με το 2019, όταν ανερχόταν στο 1,3%, καθώς πέρυσι κατέγραψε, λόγω του κορονοϊού, τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση (9%) στην ΕΕ μετά την Ισπανία.

Το υψηλότερο ΑΕΠ στην ΕΕ είχε πέρυσι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Γερμανία (25,1%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (17,2%), την Ιταλία (12,3%), την Ισπανία (8,4%) και την Ολλανδία (6%).

Υψηλότερη συμβολή στο ΑΕΠ της ΕΕ από την Ελλάδα είχαν άλλες χώρες μεσαίου μεγέθους της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία (1,5%) και η Τσεχία (1,6%).

Τη χαμηλότερη συμβολή είχαν οι μικρές σε πληθυσμό χώρες, όπως η Εσθονία, η Κύπρος και η Λετονία (όλες 0,2%), η Κροατία, η Λιθουανία και η Σλοβενία (0,4%).

Eurostat, ΑΕΠ ΕΕ
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ