Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Α. Γεωργιάδης στο OPEN: Τσουχτερά πρόστιμα για τα καπέλα στις μάσκες - Αυξήσεις έως και 60%

Αδωνις Γεωργιάδης
Αδωνις Γεωργιάδης / Πηγή: Eurokinissi

Αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 60% στις τιμές των μασκών ΚΝ95 και FFP2 ανακάλυψαν οι μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης και ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία ελέγχου για 16 online καταστήματα, σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «το υπουργείο ετοιμάζει τις επιστολές για να ξεκινήσουν οι έλεγχοι» και πως «όσοι έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις θα πρέπει να αποδείξουν ότι αυξήθηκε η τιμή της προμήθειας μεταξύ της Πέμπτης και της Παρασκευής», ώστε να είναι νόμιμοι.  

«Εάν δεν έχουν να δείξουν τιμολόγιο αγοράς και απόδειξη ότι η τιμή της χονδρικής που προμηθεύτηκαν αυξήθηκε ανάλογα με την αύξηση της λιανικής που πούλησαν θα εποιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο το οποίο μπορεί να είναι πολύ μεγάλο», προειδοποίησε χαρακτηριστικά. 

«Θα βάλω το μεγαλύτερο πρόστιμο που μπορώ»

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα γίνει διατίμηση στο συγκεκριμένο προϊόν ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα ελλείψεων και μαύρης αγοράς. «Εγώ δεν θέλω να δημιουργήσω ούτε έλλειψη με τις μάσκες αλλά ούτε και μαύρη αγορά», σημείωσε.

«Θεωρώ ηθικά απαράδεκτο να υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδιας σε μια περιόδο που η πανδημία έδειξε τα πάλι τα δόντια της αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα», τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως «όσο μεγαλύτερο πρόστιμο μπορώ να βάλω σε μια επιχείρηση που παρανόμησε θα το κάνω».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ