Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Υποχώρηση του οικονομικού κλίματος σε Ελλάδα και Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Υποχώρηση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο καταγράφει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator) για την Ελλάδα μειώθηκε στις 110,3 μονάδες από τις 113,4 τον Νοέμβριο που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο του 2021.

Στην Ευρωζώνη, ο ESI μειώθηκε περαιτέρω κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 115,3 μονάδες, αν και παρέμεινε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Μείωση της εμπιστοσύνης καταγράφηκε σε όλους τους βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο όπου σημειώθηκε αύξηση στις 19,2 μονάδες από 9,7 τον Νοέμβριο.

Στη βιομηχανία, ο δείκτης μειώθηκε στις 7,5 από 9,3 μονάδες, στις υπηρεσίες στις 37,5 από 46,3 και στις κατασκευές στις -7% από 1,4.

Υποχώρηση σημείωσε και η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις -43,2 μονάδες, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα του 2021, από -40,8 τον Νοέμβριο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ