Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

doValue: Εξι προσφορές για τα τρία ακίνητα-φιλέτα στο Μαρούσι

Εξι πολύ καλές προσφορές κατατέθηκαν για τα ακίνητα στο Μαρούσι, στο «δαχτυλίδι» του ΟΤΕ, στα οποία στεγάζονται η διοίκηση των ΕΛΠΕ, η Ernest &Young, η Fourlis και η Βayer και τα οποία είναι υπό τη διαχείριση της doValue. Τα εν λόγω ακίνητα αποτελούν ενέχυρα δανείων της τιτλοποίησης Cairo και ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Κύπριου επιχειρηματία Λουκά Ελληνα, επικεφαλής της L.P Ellinas Group of Companies.

Ωστόσο «λευκός καπνός» θα βγει, όπως εκτιμάται, στις αρχές Απριλίου -ή και λίγο νωρίτερα-, καθώς πρόκειται για διαδικασία ελεύθερης εκποίησης και το όνομα του αγοραστή (ή των αγοραστών) καθώς και το τίμημα θα γνωστοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την έκδοση απόφασης δικαστηρίου.

Η τιμή βάσης και για τα τρία ακίνητα είναι τα 93 εκατ. και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για τα κτίρια που ήδη μισθώνουν έχουν εκδηλώσει τα ΕΛΠΕ και η Fourlis, μεγάλες εταιρείες real estate (Prodea, Dromeas, Trastor, BrookLane), αλλά και ξένα funds, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές ποιοι κατέθεσαν τελικά προσφορά.

Τα προς πώληση ακίνητα

Ειδικότερα, τα ακίνητα προς πώληση είναι:

  • Τριώροφο κτίριο με τρία υπόγεια, συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ., με τιμή εκκίνησης τα 45,6 εκατ. ευρώ, επί των οδών Χειμάρας και Γραβιάς, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων.
  • Κτίριο  επιφανείας 13.500 τ.μ. (συμπεριλαμβάνονται χώροι στάθμευσης κ.λπ.) στο οποίο στεγάζεται η Ernst &Young, με τιμή εκκίνησης τα 21,6 εκατ. ευρώ.
  • Κτίριο, συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ., το οποίο στεγάζει τα γραφεία της Fourlis και της Bayer, με τιμή 21,03 εκατ. ευρώ. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ