Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Μία στις πέντε ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν ειδικούς στην πληροφορική

Μία στις πέντε ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούσαν ειδικούς στις τεχνολογίες της πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) το 2020.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 19% των ελληνικών επιχειρήσεων με τουλάχιστον 10 εργαζόμενους απασχολούσαν ειδικούς στην πληροφορική και τις επικοινωνίες, το ίδιο ποσοστό που καταγράφηκε στο σύνολο της ΕΕ.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ΕΕ είχαν το Βέλγιο και η Ιρλανδία (30%) ακολουθούμενες από τη Δανία, την Ουγγαρία και τη Μάλτα (29%). Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ιταλία (13%), τη Ρουμανία, τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία (16%).

Πάνω από τρεις στις τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις της ΕΕ απασχολούσαν ειδικούς ICT (76%), αλλά το ποσοστό ήταν 42% για τις μεσαίες επιχειρήσεις και 14% για τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι κλάδοι που χρησιμοποιούσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ειδικούς ICT ήταν της πληροφορικής και των επικοινωνιών (το 72%) καθώς και των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (30%).

Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο ποσοστό είχαν οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις καθώς και οι επιχειρήσεις στους κλάδους των ξενοδοχείων και του λιανικού εμπορίου.

πληροφορική, Eurostat
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ