Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παράταση 10 ημερών ζητά το ΟΕΕ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4 / Πηγή: Pixabay

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητά την παράταση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 15 Ιανουαρίου.

Επιστρεπτέα 5: Προς παράταση η υποβολή αιτήσεων - Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Το βασικό επιχείρημα των επιχειρήσεων για την παράταση της τελικής ημερομηνίας είναι ότι τον Δεκέμβριο γίνονται οι ετήσιες εκκαθαρίσεις, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εάν δεν τιμολογηθεί ένα έσοδο, δεν γίνεται να μεταφερθεί στον επόμενο μήνα, δεδομένου ότι υπάρχει η αυτοτέλεια των χρήσεων για κάθε έτος. Με αποτέλεσμα να πιέζουν τα χρονικά περιθώρια και αρκετές επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να μην προλάβουν να υποβάλουν την αίτηση και να μείνουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Την παράταση της υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2021, ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Σε επιστολή του προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Ανάπτυξης και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας αναφέρει ότι η τρέχουσα προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου συμπίπτει με την τελευταία ημέρα, κατά την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να εκδώσουν τιμολόγια για τον Δεκέμβριο.

Η παράταση, λοιπόν, ζητείται, με δεδομένο τον αυξημένο φόρτο εργασίας των λογιστών - φοροτεχνικών και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους για να υλοποιήσουν τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης για ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων, την αδυναμία καταχώρησης των εσόδων στην πλατφόρμα για επιχειρήσεις με ειδικό καθεστώς λειτουργίας τους όπως τα ΚΤΕΛ, Πρακτορεία ΟΠΑΠ, Συνεταιρισμοί κ.λπ., την οποία έχει αναγνωρίσει και η Φορολογική Διοίκηση, και την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων για την τόνωση της οικονομίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Πλέον της παράτασης, το ΟΕΕ προτείνει: 

Η πλατφόρμα «myBusinessSupport» να παραμείνει ανοικτή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για διόρθωση λαθών, που έχουν παρατηρηθεί σε όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Για τη διόρθωση των αδικιών, που παρατηρήθηκαν στους προηγούμενους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, που έχει εξαγγελθεί για τον Μάρτιο 2021, να ληφθούν υπόψη τα ετήσια έσοδα του 2019 και 2020 (μετά από τις σχετικές διορθώσεις), προκειμένου να αποτυπώνεται η πραγματική μείωση του κύκλου εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας.

Για τους επόμενους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, να δίνεται η δυνατότητα, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, να γίνονται διορθώσεις μετά την οριστικοποίηση των αιτήσεων.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ