Νέα
  • ΓΔ: 764.7 +0.34%
  • Τζίρος: 47,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στην εντατική η εστίαση: Ερχεται χιονοστιβάδα λουκέτων και ανέργων

Κλειστή η εστίαση λόγω κορονοϊού / Πηγή: Eurokinissi
Κλειστή η εστίαση λόγω κορονοϊού / Πηγή: Eurokinissi

Αργοπεθαίνει ο τομέας της εστίασης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά

Ο κ. Καββαθάς μιλώντας στο Open από το Γκάζι όπου σε ένα οικοδομικό τετράγωνο έβαλαν οριστικό λουκέτο 10 καταστήματα εστίασης, τόνισε πως τον τελευταίο ενάμιση μήνα κλείνει η μία επιχείρηση μετά την άλλη στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Γκάζι και Κολωνάκι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου έχουν ήδη κλείσει 40 επιχειρήσεις, στην παλιά πόλη της Ρόδου και στα Χανιά. Επίσης, μεγάλο πλήγμα έχουν δεχθεί και τα προάστια, όπως η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία κλπ.

«Έχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο» τόνισε χαρακτηριστικά. «Οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι 330.000, με τον κλάδο να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο», ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς «είναι μία σειρά κλάδων από πρωτογενή μέχρι τριτογενή τομέα, που επηρεάζει τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενους», πρόσθεσε ο κ. Καββαθάς.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφή. Ο κλάδος ζητεί από την Πολιτεία στήριξη γιατί έχει λάβει την μικρότερη σ’ όλο αυτό το διάστημα. Ο κλάδος της εστίασης έχει συμβολή στο ΑΕΠ, έχει συμβολή στον τουρισμό, κι έχει πληγεί όσο κανείς άλλος» τόνισε, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, αναφέροντας ότι υπάρχει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης για το θέμα της εστίασης.

Απαισιόδοξος σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης εμφανίστηκε στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος ανέφερε ότι «ο κ. Γεωργιάδης έχει υποσχεθεί πακέτο στήριξης στην εστίαση μέχρι το τέλος του μήνα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ