Νέα
  • ΓΔ: 875.47 +1.82%
  • Τζίρος: 37,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζεντιλόνι: Σε λίγες εβδομάδες θα συζητηθούν τα ευρωομόλογα για την άμυνα

Επίτροπος Οικονομίας - Πάολο Τζεντιλόνι
Πηγή: Eurokinissi

Οι υψηλότερες επενδύσεις από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην άμυνά τους, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα πρέπει να έχουν την αντανάκλασή τους στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και πιθανόν θα απαιτήσει την κοινή χρηματοδότησή τους, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι

Η ΕΕ, είπε ο Επίτροπος, θα συζητήσει σε λίγες εβδομάδες, αν χρειάζεται να δανειστεί από κοινού περισσότερα χρήματα ως απάντηση στις προκλήσεις που δημιούργησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Ο Τζεντιλόνι είπε ότι η «ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων μας θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανική και τεχνολογική βάση μας», προσθέτοντας ότι "η χρηματοδότησή τους θα απαιτήσει ένα πιο υποστηρικτικό πλαίσιο δημοσιονομικών κανόνων και πιθανόν νέα εργαλεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο". 

«Τέτοιες προτάσεις  τέθηκαν στο τραπέζι τις τελευταίες εβδομάδες από κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε σεμινάριο που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προσθέτοντας: «Αλλά νομίζω ότι η απόφαση για αυτού του είδους τα μέτρα πιθανόν να μη ληφθεί αυτή τη στιγμή».

«Θα οδηγήσει και πάλι σε απόφαση για ένα κοινό εργαλείο η ανησυχία για αύξηση των διαφορών μεταξύ των κρατών-μελών, ειδικά στην Ευρωζώνη; Είναι πολύ νωρίς για να είμαστε το πούμε με ασφάλεια», τόνισε ο Επίτροπος.

«Νομίζω ότι η πραγματική συζήτηση θα λάβει χώρα σε μερικές εβδομάδες από τώρα, όταν θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης. Αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το τραπέζι», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ