Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JP Morgan: Καμπανάκι για τον κίνδυνο παρατεταμένου πολέμου στην Ουκρανία

H JP Morgan μπορεί να χάσει 1 δισ. δολάρια από την έκθεσή της στη Ρωσία, προειδοποίησε ο επικεφαλής της, Τζέιμι Ντάιμον.

Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας από πλευράς ενεργητικού κάλεσε τις ΗΠΑ να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Ευρώπη και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο Ντάιμον είπε ότι ανησυχεί για τον δευτερογενή αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής στα οικονομικά των εταιρειών και των χωρών.

«Η Αμερική πρέπει να είναι έτοιμη για την πιθανότητα ενός παρατεταμένου πολέμου στην Ουκρανία με απρόβλεπτες συνέπειες. Θα πρέπει να πρετοιμαστούμε για το χειρότερο και να ελπίζουμε για το καλύτερο», ανέφερε στην επιστολή του.

Σχολιάζοντας το μακροοικονομικό περιβάλλον, ο Ντάιμον είπε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed «θα μπορούσαν να είναι σημαντικές περισσότερες από αυτές που αναμένει η αγορά». Η επιστολή είναι η 17η του ως επικεφαλής της JP Morgan.

Αν και ο ίδιος έγραψε ότι δεν ανησυχεί για την έκθεση της τράπεζας στη Ρωσία, σημείωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία και θα επηρεάσει τη γεωπολιτική για δεκαετίες.

«Αντιμετωπίζουμε», είπε, «διαδοχικές προκλήσεις: την πανδημία, τις πρωτοφανείς κρατικές δράσεις, την ισχυρή ανάκαμψη μετά τη μεγάλη και βαθιά ύφεση, τις ιδιαίτερα πολωμένες εκλογές τις ΗΠΑ, την αύξηση του πληθωρισμού, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις δραματικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ