Νέα
  • ΓΔ: 821.25 +0.56%
  • Τζίρος: 18,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας θα σταματήσει τις αγορές από τη Ρωσία

Η Vitol, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία εμπορίας πετρελαίου παγκοσμίως, σκοπεύει να σταματήσει πλήρως τις αγοραπωλησίες ρωσικού αργού και προϊόντων του έως το τέλος του έτους.

Ο όγκος του ρωσικού πετρελαίου που διεκπεραιώνει η Vitol «θα περιοριστεί σημαντικά στο δεύτερο τρίμηνο καθώς μειώνονται οι τρέχουσες συμβατικές υποχρεώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Vitol, προσθέτοντας ότι η εταιρεία προτίθεται να σταματήσει εντελώς το εμπόριο αργού και προϊόντων του έως το τέλος του 2022, εφόσον δεν υπάρξουν άλλες οδηγίες.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η εταιρεία είχε τονίσει ότι θα αγόραζε ρωσικό πετρέλαιο μόνο στο πλαίσιο υφιστάμενων συμβολαίων της.

Η ανακοίνωση της Vitol έγινε μετά την επιστολή συμβούλου του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον επικεφαλής της όπως και στην ηγεσία άλλων εταιρειών που εμπορεύονται πετρέλαιο, ζητώντας να τερματίσουν τις συναλλαγές τους με τη ρωσική βιομηχανία ορυκτών καυσίμων για να μην παίρνει η Μόσχα χρήματα που τη βοηθούν να χρηματοδοτεί τον πόλεμο.

Οι ρωσικές εξαγωγές συνεχίζονται καθώς η ΕΕ δεν έχει επιβάλει εμπάργκο στο πετρέλαιο, όπως οι ΗΠΑ.

Αγορές ρωσικού πετρελαίου συνεχίζουν και τα κινεζικά και ινδικά διυλιστήρια, είτε απευθείας από τη Ρωσία είτε μέσω traders.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ