Νέα
  • ΓΔ: 893.79 -0.06%
  • Τζίρος: 12,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Βουτιά της τιμής κάτω από τα 90 ευρώ - Πολλές αφίξεις φορτίων LNG

Βουτιά έκανε η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη (TTF) σήμερα το απόγευμα, η οποία αποδίδεται στις αφίξεις πολλών φορτίων LNG και στην κάλυψη των θέσεων που έχουν οι παράγοντες της αγοράς εν όψει του εορταστικού 4ημέρου για το Πάσχα των Καθολικών.

Τα συμβόλαια παράδοσης για τον Μάιο μειώθηκαν στις 18.35 στα 88 ευρώ η μεγαβατώρα. Η αγορά στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ άνοιξε σήμερα πάνω από τα 103 ευρώ και κινήθηκε κοντά στο επίπεδο αυτό έως αργά το μεσημέρι. Μετά τις 16.00 υποχώρησε κάτω από τα 100 ευρώ, ενώ στην συνέχεια η πτώση επιταχύνθηκε.

«Ερχονται πολλά φορτία στην Ευρώπη, ενώ η ζήτηση δεν είναι τέτοια που να στηρίξει υψηλότερες τιμές», δήλωσε Ευρωπαίος trader.

Οι τιμές μπορεί να αυξηθούν ξανά 

O ίδιος, πάντως, πρόσθεσε ότι η αναμενόμενη μείωση των ρωσικών προμηθειών αερίου για ορισμένες χώρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή του σε ρούβλια και η αύξηση των τιμών του αμερικανικού φυσικού αερίου μπορεί να ωθήσουν τις τιμές ξανά προς τα πάνω τις επόμενες εβδομάδες.

Αναλυτές της Refinitiv ανέφεραν ότι οι ισχυρές αφίξεις LNG στη Βρετανία και τη Βορειοδυτική Ευρώπη, σε συνδυασμό με την ευρεία έκπτωση στις τιμές του TTF, θα κρατήσουν τις εξαγωγές στα όρια της δυναμικότητα και θα διευκολύνουν την περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων.

Αυξημένη παροχή ρωσικού αερίου

Η αντίστροφη ροή ρωσικού αερίου στον αγωγό Yamal – Europe σταμάτησε σήμερα, ενώ αυξήθηκαν οι παραγγελίες από τη Σλοβακία μέσω της Ουκρανίας. Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ήταν σταθερές.

Η ρωσική κρατική εταιρεία αερίου Gasprom δήλωσε ότι συνέχισε την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, με βάση τα αιτήματα των καταναλωτών, τα οποία ήταν αυξημένα σήμερα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ