Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογο: Αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ με προσφορά 4,7 δισ. - Στο 2,4% η απόδοση

Επιτυχής κρίνεται η σημερινή επανέκδοση του 7ετους (reopening) ομολόγου καθώς το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,5 δισ. ευρώ (τελική εκκαθάριση) από ζήτηση που έφτασε στα 5,8 δισ. ευρώ και τελικά –μετά την αφαίρεση διπλοεγγραφών και προσφορών υψηλού επιτοκίου- διαμορφώθηκε στα 4,7 δισ. ευρώ με απόδοση 2,4%.

Η υπερκάλυψη έγινε σε μία δύσκολη συγκυρία με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης να αυξάνονται λόγω των ενεργειακών προβλημάτων που προέκυψαν από το ενεργειακό κόστος. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον ΟΔΔΗΧ να αντλήσει μόλις 1,5 δις. Ευρώ έναντι 2 δις. Ευρώ που είχε γίνει αρχικός σχεδιασμός. Η άντληση 1,5 δις. Ευρώ ουσιαστικά ενισχύει την ρευστότητα και ομαλοποιεί και την καμπύλη επιτοκίων κλείνοντας την διαφορά ανάμεσα στην 5ετία και την 10ετία.

Δημοπρασία Εντόκων

Στο -0,14% διαμορφώθηκε η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. Στην προηγούμενη δημοπρασία στις 30 Μαρτίου η απόδοση ήταν στο -0,20%.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,219 δις. Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,95 φορές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ