Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Συνεχίζονται οι πιέσεις - Πάνω από το 1% η απόδοση των γερμανικών 10ετών

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

H απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε σήμερα πάνω από το 1%, για πρώτη φορά από το 2015, εν όψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία αυτή την εβδομάδα καθώς οι κεντρικές τράπεζες θέλουν να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου διαμορφωνόταν πριν από λίγο στο 0,97%, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει στο 1,016%.

Η Fed συνεδριάζει σήμερα και αύριο, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα (50 μονάδες βάσης), ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Πάνω από το 3,3% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν περί το 3%, επίπεδο στο οποίο αυξήθηκε χθες για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. 

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινήθηκε στα επίπεδα της Παρασκευής, πάνω από το 3,30%, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο 2,5 μ.β. στο 2,88% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

To spread μεταξύ του ιταλικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου  αυξήθηκε στις 191,80 μ.β., στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020.

Ο χρησμός της Fed

«Τυχόν έκπληξη από τη Fed, με μία αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, θα σήμαινε ότι οι αποδόσεις των γερμανικών τίτλων θα αυξάνονταν πιθανόν στο 1,25% στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης», δήλωσε αναλυτής της UBS.

«Εως τώρα, η διεύρυνση των spreads ήταν εύλογα συντεταγμένη, ωστόσο, στην περίπτωση που αυτή η δυναμική γίνει άτακτη, θα αναμέναμε νέα μέτρα από την ΕΚΤ για την αποφυγή κατακερματισμού», δήλωσε διαχειριστής επενδύσεων της Pictet. «Ο στόχος των 200 μ.β. (για το spread των ιταλικών ομολόγων) ήταν ορατός».

Οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία της Ευρωζώνης αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου τον Μάρτιο καθώς οι τιμές της ενέργειας υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ η ανεργία στην περιοχή συνέχισε να υποχωρεί σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ