Νέα
 • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
 • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο υψηλός πληθωρισμός φέρνει επενδύσεις σε ακίνητα - Οι 12 περιοχές «φιλέτα»

Ετσι θα είναι ο Πύργος του Πειραιά μετά τα έργα

Ο πληθωρισμός και τα μηδενικά επιτόκια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των Ελλήνων σε εναλλακτικές επενδύσεις, με κυριότερη την αγορά ακινήτων. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ, που θα προστεθεί στις ρυθμίσεις που ισχύουν όπως η αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα έως το τέλος του έτους, θα δώσει νέα ώθηση στην κτηματαγορά.

Πρόβλεψη για αύξηση στην έκδοση νέων ιδιωτικών οικοδομικών αδειών

Παράλληλα οι άνθρωποι της κτηματαγοράς προβλέπουν σημαντική αύξηση στην έκδοση νέων ιδιωτικών οικοδομικών αδειών τους επόμενους μήνες και όπως λένε, η αναστολή του ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές αποτελεί πολύ βασικό σύμμαχο και κίνητρο για τον εκάστοτε κατασκευαστή-επενδυτή που επιθυμεί να επενδύσει στην ελληνική κτηματαγορά.

Η αγορά, με αβαντάζ τα μεγάλα έργα ανάπλασης και υποδομών που βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης, φαίνεται ότι δημιουργεί νέες επενδυτικές ευκαιρίες, ικανές να προσεγγίσουν δισεκατομμύρια ευρώ, αναβαθμίζοντας περιοχές που για χρόνια παρέμεναν «υποβαθμισμένες». Θετικά προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργούν και τα projects αναπλάσεων που έχουν δρομολογήσει πολυεθνικοί κολοσσοί, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικιστική ανάπτυξη όλων των όμορων περιοχών και ελκύοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Κινητικότητα για αγορά καταστημάτων στην Αθήνα

Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί η κινητικότητα για αγορά μικρών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας. Εντονη ζήτηση καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από καταθέτες που διαθέτουν 150.000-200.000 ευρώ και αναζητούν ένα ή/και δυο ακίνητα, με στόχο την τοποθέτηση των αποταμιεύσεών τους σε ασφαλείς επενδύσεις και την απόκτηση ενός μηνιαίου εισοδήματος μέσω της εκμετάλλευσής τους.

Οι 12 περιοχές που συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι οι εξής:

 • Βοτανικός,
 • Φρεαττύδα,
 • Μοσχάτο,
 • Κορυδαλλός,
 • Νίκαια,
 • Ζωγράφου,
 • Γαλάτσι,
 • Κυψέλη,
 • Γκύζη,
 • Καισαριανή,
 • Γουδί, και
 • Υμηττός.

Σύμφωνα με παράγοντες του real estate, η περιοχή του Γκύζη και των Αμπελοκήπων δεν αποκλείεται να αποτελέσει το νέο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος της πόλης. Η διπλή ανάπλαση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Βοτανικό δίνει περαιτέρω ώθηση στο εγχώριο real estate, μετά τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ενδιαφέρον για Ζωγράφου-Καισαριανή-Υμηττό

Η ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, σε μία έκταση 965 στρεμμάτων, στα όρια των δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου, και οι νέες στάσεις του μετρό αναμένεται να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις περιοχές που βρίσκονται στο στόχαστρο των Ελλήνων επενδυτών. Εκτός από το Γουδί, η περιοχή του Ζωγράφου και η Καισαριανή μετά την έλευση του μετρό θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις στη ζήτηση για αγορά και ενοικίαση κατοικιών.

Οσον αφορά στον Υμηττό, η μετεγκατάσταση των εννέα υπουργείων μαζί με υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που βρίσκονται διάσπαρτες στο κέντρο της Αθήνας, στον Υμηττό προαναγγέλλει ουσιαστικά την ενίσχυση της ζήτησης στην περιοχή, καθώς και στους όμορους δήμους. Τα οικιστικά ακίνητα της συγκεκριμένης συνοικίας, τόσο εκείνα που διατίθενται προς μίσθωση όσο και εκείνα που διατίθενται προς πώληση, έχουν ήδη βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Ενδιαφέρον και για επενδύσεις στον Πειραιά

Από σημείο αναφοράς των ταξιδιωτών, ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό και επίνειο του reale state, βάσει των νέων έργων ανάπλασης που υλοποιούνται. Η αρχή της ανάπτυξης της περιοχής έγινε με την ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου και την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», ενώ σειρά έχει πάρει ο «κοιμισμένος γίγαντας», ο Πύργος του Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά ανάπλασης από την Piraeus Tower.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ