Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Ποιες αλλαγές προτείνει η Κομισιόν για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Μεταβατική περίοδο δύο ετών θα δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία για να εφαρμόσουν το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ενώ θα δώσει επιπλέον χρόνο και στην Τσεχία, όπως μεταδίδει το Bloomberg που επικαλείται πληροφορίες από πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία θα δοθεί χρόνος έως το τέλος του 2024 και στην Τσεχία έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους για να συμμορφωθούν με το εμπάργκο.

Επίσης, η Κομισιόν αναθεώρησε την πρότασή της αναφορικά με την απαγόρευση με την απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου σε τρίτες χώρες με πλοία συμφερόντων της ΕΕ, επεκτείνοντας τον χρόνο εφαρμογής της σε τρεις μήνες από έναν μήνα.

Οι πρέσβεις των χωρών της ΕΕ θα συνεδριάσουν ξανά σήμερα για να συζητήσουν τη νέα πρόταση.

Με εξαίρεση τις τρεις παραπάνω χώρες, οι υπόλοιπες 24 χώρες – μέλη της ΕΕ θα πρέπει να καταργήσουν τις εισαγωγές τους έως το τέλος του 2022, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Ορμπαν: Πυρηνική βόμβα το εμπάργκο έως το τέλος του έτους

Η Ουγγαρία είχε ζητήσει πενταετή εξαίρεση και η Σλοβακία έως το τέλος του 2025.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, χαρακτήρισε νωρίτερα την πρόταση της Κομισιόν για απαγόρευση των εισαγωγών έως το τέλος του έτους ως «πυρηνική βόμβα» κατά της οικονομίας της χώρας του.

Ο Ορμπαν απέστειλε χθες επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποκαλώντας μία ενδεχόμενη έγκριση του εμπάργκο έως το τέλος του έτους «ιστορική αποτυχία στο πεδίο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ