Νέα
  • ΓΔ: 796.11 -1.19%
  • Τζίρος: 13,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΝΤ: Δύσκολη η μείωση του πληθωρισμού χωρίς να προκληθεί ύφεση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κάνει δυσκολότερη τη μείωση του πληθωρισμού από τις κεντρικές τράπεζες δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μιλώντας στο Reuters, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών στη Γερμανία, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στην εκτίναξη του κόστους ενέργειας και των τιμών των τροφίμων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, στις πολιτικές μηδενικής ανοχής στον κορονοϊό που ακολουθεί η Κίνα, οι οποίες έχουν μειώσει τη βιομηχανική παραγωγή και στην ανάγκη αποκατάστασης των εφοδιαστικών αλυσίδων που δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

«Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε περισσότερο στο ότι μπορεί να μην είναι το τελευταίο σοκ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σταμάτησε να θεωρεί τον πληθωρισμό ως προσωρινό και μεμονωμένο σοκ μετά το ξέσπασμα της μετάλλαξης Ομικρον στα τέλη του 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ