Νέα
  • ΓΔ: 805.55 -0.03%
  • Τζίρος: 38,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σιτηρά: Σε κίνδυνο η παραγωγή της Γαλλίας λόγω καύσωνα

σιτάρι
Pexels Photo

Σαν να μη έφθανε το πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στις εξαγωγές σιτηρών της χώρας, που έχει οδηγήσει στην εκτίναξη των τιμών τους, υπάρχει τώρα κίνδυνος και για τη σοδειά της Γαλλίας που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός σιτηρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  

Το ποσοστό της σοδειάς της χώρας που θεωρείται ότι είναι σε καλή ή πολύ καλή κατάσταση μειώθηκε στο 73% στις 16 Μαΐου, σε επίπεδο χαμηλότερο από το αντίστοιχο περσινό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της FranceAgriMer.

Ένα ξερό, καυτό κύμα από άκρη σε άκρη της Γαλλίας δεν αφήνει το έδαφος να έχει την απαραίτητη υγρασία για την εξέλιξη της σοδειάς. Οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο προβλέπεται να εκτιναχθούν πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου, σε πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Meteo France, με τη χώρα να καταγράφει πιθανόν τον πιο ζεστό Μάιο στα χρονικά.

Αυτό απειλεί να περιορίσει τις σοδειές σιτηρών, εντείνοντας αντίστοιχα προβλήματα σε άλλες χώρες με ισχυρή παραγωγή, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, σε μία περίοδο που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει μειώσει ήδη την παγκόσμια προσφορά δημητριακών.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Δημητριακών αναθεώρησε πτωτικά την Πέμπτη την πρόβλεψή του για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών σε 769 εκατ. τόνους, το χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ