Νέα
  • ΓΔ: 893.79 -0.06%
  • Τζίρος: 12,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Τα μέτρα στήριξης θα επιβαρύνουν ελάχιστα τον πληθωρισμό

Ο αντίκτυπος στον πληθωρισμό από τη νέα δέσμη μέτρων ύψους 15 δισεκατομμυρίων στερλινών, που ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, η βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους διαβίωσης για τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά, θα ανέρχεται σε λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ρίσι Σουνάκ.

"Η άποψή μου είναι ότι θα έχει τις ελάχιστες επιπτώσεις στον πληθωρισμό", σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο Sky News.

Ερωτηθείς αν οι επιπτώσεις που θα έχει η νέα δέσμη μέτρων στον πληθωρισμό θα ανέρχονται σε μία ποσοστιαία μονάδα, ο Σουνάκ είπε: "Πολύ, πολύ λιγότερο από αυτό".

Ο Σουνάκ ανακοίνωσε έναν φόρο 25% επί των απροσδόκητων κερδών στις επιχειρήσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου για την εν μέρει χρηματοδότηση των κυβερνητικών μέτρων για την στήριξη των οικογενειών για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Ερωτηθείς για πιθανό φόρο επί των απροσδόκητων κερδών στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ο Σουνάκ αναφέρθηκε στην χθεσινή του ανακοίνωση, στην οποία σημείωνε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα κέρδη στην βιομηχανία.

"Αυτό που θέλουμε να κάνουμε και πρόκειται να κάνουμε επειγόντως είναι να κατανοήσουμε την κλίμακα αυτών των κερδών και μετά να αποφασίσουμε για τα κατάλληλα επόμενα βήματα", σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στο Sky News.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ