Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πώς προχωρά ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση των συρμών του Ηλεκτρικού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η β' φάση του διαγωνισμού για την αναβάθμιση των συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥανάδοχος αναδείχθηκε η Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF), η οποία επικράτησε έναντι της άλλης διεκδικήτριας που ήταν η Alstom.

Οι προσφορές είχαν αποσφραγιστεί στις 8 Δεκεμβρίου 2021 και αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού της ΣΤΑΣΥ.

Επόμενο βήμα θα είναι (αν δεν υπάρξουν ενστάσεις) να συνταχθεί η σύμβαση και να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη συνέχεια να σταλεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να παρουσιαστεί το έργο στη Βουλή και ακολούθως να υπογραφεί η σύμβαση.

Πώς θα αλλάξουν οι συρμοί

Ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει, στο πλαίσιο των αναλυτικών προδιαγραφών και λειτουργικών απαιτήσεων, να παραδώσει τους 14 συρμούς της 8ης παραλαβής, που μπήκαν στην κυκλοφορία μεταξύ 1983-1985, πλήρως αναβαθμισμένους και ικανούς για παραγωγική λειτουργία για τα επόμενα 25 χρόνια από την ολοκλήρωση της σύμβασης.

Ενδεικτικά, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

  • αντικατάσταση παραθύρων και καθισμάτων,
  • συντήρηση του συστήματος κλιματισμού,
  • τοποθέτηση νέου δαπέδου και πλευρικών τοιχωμάτων,
  • εγκατάσταση φωτισμού LED, νέου κλειστού κυκλώματος καμερών και οθονών πληροφόρησης κοινού.

Παράλληλα, οι συρμοί θα είναι προσβάσιμοι στα ΑμεΑ, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση ζωνών ασφαλείας για τα αμαξίδια. Ο εκσυγχρονισμός των 14 συρμών αναμένεται να οδηγήσει στη σημαντική ενίσχυση του στόλου της Γραμμής 1.

Ο χρόνος παράδοσης του συμβατικού αντικειμένου ορίζεται στους 34 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ωστόσο, η παράδοση των συρμών θα γίνεται τμηματικά, με τον πρώτο ανακαινισμένο συρμό να παραδίδεται στους 19 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, άλλους 4 στους 25 μήνες, 5 ακόμη στους 30 μήνες και τους εναπομείναντες 4 στους 34 μήνες. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ