Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται το νομοσχέδιο για ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας

Πηγή: Eurokinissi

Tην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας νέων έργων ΑΠΕ και τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για έργα αποθήκευσης ενέργειαςτο οποίο τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκαςσε μήνυμα προς το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Πάτρα. «Με σταθερά βήματα και ολοκληρωμένο σχέδιο αλλάζουμε δομικά τον ενεργειακό κλάδο, προστατεύουμε το περιβάλλον και κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη», επεσήμανε.

Όπως είπε, σε εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες η κυβέρνηση εφαρμόζει εθνική ενεργειακή στρατηγική με τρεις βασικούς στόχους: την εξασφάλιση επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας για τους καταναλωτές και την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας.

«Για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τις μεγάλες ανατιμήσεις την ενέργεια από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο έχουμε διαθέσει 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τα σημαντικότερα μέτρα στην Ευρώπη αναλογικά με τα οικονομικά μεγέθη και τα δημοσιονομικά περιθώρια», σημείωσε ο υπουργός.

«Παράλληλα, πρόσθεσε, επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση που αποτελεί τη μοναδική λύση για την ενίσχυση της ενεργειακής ανταγωνιστικότητας της χώρας. Τα τελευταία δύο χρόνια συνδέουμε νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο με ρυθμούς ρεκόρ. Το 2020 συνδέσαμε 955 MW, το 2021 άλλα 1115 MW και το 2022 υπολογίζουμε ότι θα συνδέσουμε πάνω από 1700 MW», τόνισε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ