Νέα
 • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
 • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fuel Pass 2: Πόσο θα πέσει η τιμή των καυσίμων με το νέο επίδομα βενζίνης

BP / Πηγή: Intime
BP / Πηγή: Intime

Σε ένα περίπου μήνα, στο τέλος Ιουλίου δηλαδή, πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2. Το νέο επίδομα βενζίνης σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, θα ρίξει την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ για τον καταναλωτή, για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, το Fuel Pass 2 θα δοθεί στους δικαιούχους στο τέλος Ιουλίου και θα αφορά περισσότερους οδηγούς από όσους το έλαβαν τον Απρίλιο.

Παράλληλα επεκτείνεται η επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, της τιμής πώλησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που καταναλώνεται στην εσωτερική αγορά. Η επιδότηση αφορά 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, έτσι ώστε το όφελος στην τελική τιμή (συνυπολογίζοντας τον ΦΠΑ) να ανέλθει σε 15 λεπτά το λίτρο.

Οι νέες επιδοτήσεις θα ρίξουν την τιμή των καυσίμων για τους οδηγούς, ως εξής:

 • Με 2,40 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή (π.χ. Αττική), ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,96 ευρώ.
 • Mε 2,06 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή (π.χ. Αττική), ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,62 ευρώ.
 • Με 2,55 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή (π.χ. Δωδεκάνησα), ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,99 ευρώ.
 • Με 2,22 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε νησιωτική περιοχή (π.χ. Κυκλάδες), ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,66 ευρώ.

Πόση θα είναι η επιδότηση

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό δύναται να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Ωστόσο για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ (έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με την προηγούμενη επιδότηση).

Τα ποσά των επιδοτήσεων στο νέο σχήμα διαμορφώνονται ως εξής: 

 1. Αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή: 80 ευρώ με την ψηφιακή κάρτα και 65 ευρώ χωρίς κάρτα
 2. Αυτοκίνητο σε νησιά (συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη) : 100 ευρώ με κάρτα και 85 ευρώ χωρίς κάρτα
 3. Μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική περιοχή: 60 ευρώ με ψηφιακή κάρτα και 45 ευρώ χωρίς κάρτα
 4. Μοτοσικλέτες στα νησιά: 70 ευρώ με κάρτα και 55 ευρώ χωρίς κάρτα.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ